09/12/2019
ITT aGRANDE FINALE!

A TGA Team Kft. immár két éve van jelen a RIB-hajók hazai piacán olyan márkák képviseletével, mint az F-RIB vagy a szintén felfújható testű TIWAL dingik. A folyamatos fejlődésnek köszönhetőn 2019-ben újabb „színek”, további RIB-hajómárkák jelentek meg a vállalkozás palettáján, s így – Győrtől a Tisza-tóig – a kikötőben is. Miért nem alszanak téli álmot a „tengeri medvék”, erről kérdezősködtünk az évvégi készletkisöprés kapcsán az éppen átépítés alatt álló bemutató teremben.

Mire volt elég ez a 24 hónap? Mennyire sikerült megvetnie a cégnek a lábát ezen a zárt piacon és ismerté, elfogadottá tenni a forgalmazott márkákat?

Úgy vélem, már tartós szereplőként tekinthetünk magunkra. Ott vagyunk minden hazai hajós és a legtöbb vízisport rendezvényen, támogatóként pedig rendszeresen ajánlunk fel biztosító / mentő hajót a dunai és balatoni eseményekhez.

 Gondolom ennek köszönhető az is, hogy a Grand hajók neve már idegen sem a szakma, sem a vízisport szerelmesei előtt.

 A Grand Goldenline széria a minőségi, üvegszálas, merevaljú felfújható RIB-hajók SUV-ja, igen széles a méret- és a felszereltségválasztékkal. Ez teszi egyaránt alkalmassá sport, hobby illetve munkacélú felhasználásra is. Erről tavasztól késő őszig nagyon sokan meggyőződhettek a Budapesten, Győrben, Balatonfüreden, Abádszalókon és Poroszlón kéthetenként megtartott Grand Tour nyílt- és tesztnapokon. A design-ról és a minőségről a szériát tesztelő hajós kollégák mindenhol elismerően nyilatkoztak.

 A hazai vásárlók nagyon körültekintők és információéhesek. Az őket érdeklő hajótípusoknál sokszor jobban ismerik a hajót, a piaci árakat, a jellemzőit, mint a legtöbb kereskedő.

Meggyőződésünk szerint kizárólag személyesen, tapintható szín-, anyag-, méret- és típusvariációk felvonultatása mellett lehet megválaszolni az érdeklődők záporozó kérdéseit. Ezért is tartunk fenn Budapesti telehelyünkön egy állandó 20-25 db-os raktárkészletet. Mondhatni, pénzt és paripát nem kímélve rendeztük be „gyűjteményünket” melyben minden hajóból 1db van – természetesen mind utánrendelhető.

Bátran vállaljuk a versenyt, az összehasonlítgatást. Az angol disztribútor kollégáink receptjét meghonosítva segítünk az érdeklődőknek más gyártók felkeresésében és megismertetésében is – ezzel indirekt módon motiváljuk leendő partnereinket a választásban.

 Elégséges egy fővárosi bemutatóterem és tucatnyi tesztnap egy márka bevezetéséhez?

Ezek csupán az első lépcsőfokok, hogy megmutassuk, itt vagyunk. 2020-tól tovább bővítjük kereskedelmi hálózatunkat. Több nagyvárosban – Győr, Pécs, Nyíregyháza, Debrecen, Szeged – tervezzük, hogy partnereinkhez 6 (G420) illetve 12 (G580) fős modelleket állítunk ki. Ezek a jelenlegi legnépszerűbb modellek, melyek kompromisszummentes lehetőséget biztosítanak egy családi nyaralásra, miközben súlyuknál fogva még könnyen kezelhetőek, rendkívül gyorsak és biztonságosak.

Ezeknek a városokban ezen elismert, minősített cégeknek többféle – például bizományos – konstrukciót is biztosítunk.

Emellett – ahogyan látható is – éppen ezekben a hónapokban kezdjük átépíteni a budapesti bemutatótermünket is. Ehhez kapcsolódott, kapcsolódik az eddigi legsikeresebb akciósorozatunk, az évvégi, szezonzáró készletkisöprés is.

A piaci visszajelzések alapján hajóvásárlás meghiúsulásának legfőbb oka a viszonylag magas ár.

Mi folyamatosan vizsgáljuk a hazai és a nemzetközi piacot. Ennek megfelelően alakítottuk ki árainkat és a szinte állandó 10-15% kedvezményeinket is. A nemzetközi internetes árakkal összehasonlítva hajóink árszintje (lasd: tgateam.eu) így már önmagában is versenyképes volt.

Az év végi kiárusítás során a gyártókkal összefogva igyekeztünk a
maximumot kihozva magunkból. Innentől kezdve – remélem  – már nem mondható el, hogy az ár miatt nem kerülhetett hajó a fa alá.

 Gondolom, nem szó szerint tervezik, hogy odavontatnak az ünnepekre egy hajót a karácsonyfám alá a nappalimba?

Ha családi karácsonyi ajándéknak szánja a megrendelő a hajót, akkor ugyan korlátozott számban, de igény esetén – előre egyeztetett módon – december 24-én 16.00 óráig Budapesten, illetve a környéken becsomagolva, masnival átkötve adjuk át a megrendelt hajókat. Sőt, a december 15-ig történő vásárlások esetén a nálunk beszerzett kiegészítőket is perszonalizáljuk.

 Ez valóban exkluzív meglepetés. Most már kicsit sajnálom, hogy hozzám a harmadikra nem férne el egyik hajó sem.

Erre is van megoldásunk: az F-RIB szabadalmaztatott eljárással összecsomagolható RIB hajó. Igaz, ezeket elsősorban lakóautósoknak, lakókocsisoknak ajánljuk, ahol valóban fontosabb, hogy egy kis helyet igénylő, mégis teljes értékű RIB legyen az útitársunk.

 Úgy tűnik, nem hagyják magukra a hajósokat a vásárlás után sem.

Valóban. Ehhez például minden vásárlónak 50%-os kedvezményt biztosítunk a 2020-ban induló RIB Store Budapest klubtagságból.

Mit nyújt egy ilyen közösség?

Számos kényelmi és közösségi szolgáltatást biztosít: cserehajó, egyedi visszavásárlási opció, közösségi programok, második-harmadik hajó kedvezményes biztosítása barátoknak nyaralás idejére, de lehetőséget biztosítunk rajtunk keresztül saját hajós bérbeadására is.

 Ha valaki szívesen belecsöppenne a hajósok világába, de még nincs jogosítványa sem…

Mi megszervezzük a motoros tanfolyamot és a vizsgákat.

Nem túl korai a szezon előtt ennyivel „akciózni”, mikor még téli álmot alszanak a „tengeri medvék”?

Hadd áruljak el néhány kiegészítő információt! Bár a Grandboats 2020-ra 4% áremelkedést jelentett be, decemberi akciónk ideje alatt még mindig a 2019-es árak az érvényesek.

És nem a megemelt árakból adjuk az extrakedvezményeket és nem érvényesítettük az elszabadult euroárfolyamból adódó veszteségét sem.

Készletünk minden darabja 315 Ft/Euro árszinten került beárazásra. Ez önmagában 6% engedményt jelent!

A leinformálható, minősített cégek esetén pedig – tulajdonfenntartás mellett – 4 részletben történő kifizetést biztosítunk.

Ezek után döntse el mindenki maga, hogy érdemes-e szezonon kívül hajót venni!


U.i.: A hajókon túl elektromos készleteit is kiárusítja a TGA Team karácsonyi akciója során.

KTM elektromos motorok a listaár -40% árszinten

Torrot elektromos motorok a listaár -30%-os árszinten

érhetők el az év végig.

További információk személyesen a +36 70 501 1846 telefonszámon Takáts Lászlónál